Vakantiehuizen in Frankrijk

Vakantiehuis frankrijk

Zon, zee en wijnen

Frankrijk is niet zonder reden het meest geliefde vakantieland voor Nederlanders en Belgen. Met een oppervlakte van 541.000 km² biedt het op één na grootste land van West-Europa veel diversiteit. U hoeft zich in Frankrijk nooit te vervelen. Geniet van het mooie weer, de zachte Franse cultuur, de indrukwekkende natuur, het heerlijk eten, de uitstekende wijnen en de aangename verblijfsaccommodaties: een vakantiehuis in Frankrijk. biedt diverse uitstekende vakantiehuizen in Frankrijk, zoals villa’s met zwembad, vakantiehuizen aan zee, luxe appartementen en wintersport chalets.

Vakantiehuis Bretagne Normandië

Bretagne en Normandië - D-Day stranden en rotskusten

In het noorden van Frankrijk liggen de avontuurlijke departementen Normandië en Bretagne. Met een kustlijn van 1200 km, ruige rotsen en brede stranden is het Bretagne een geliefde vakantiebestemming. Maar Bretagne heeft meer te bieden zoals gastronomische locale restaurantjes en kleine gezellige haventjes met een palet van kleurrijke bootjes en een keur aan comfortabele authentieke vakantiehuizen. Het binnenland van Bretagne is groen en heuvelachtig en u treft er veel oude vestingen en musea aan.

Noordelijk van Bretagne ligt op korte rijafstand het departement Normandië. Het gebied is niet voor niets één van de meest bezochte regio’s in Frankrijk. Ontdek de D-Day stranden, lekker uitwaaien langs de kust of bezoek één van de vele musea, kastelen en kerken. Huur een vakantiehuis in Normandië en geniet van de rijke historie, de zee en de interessante cultuur.

Vakantiehuis Zuid-Frankrijk

Zuid-Frankrijk - Geliefde en zonnige bestemming

Het zuiden van Frankrijk wordt gedomineerd door het ruwe gebergte Centraal Massief. In dit gebied met meer dan 400 oude gedoofde vulkanen en immense plateaus liggen onder anderen de regio’s Ardèche, Corrèze, Hérault, Rhône, Tarn,Tarn-et-Garonne, Loire, Lot, Lozère en Puy-de-Dôme. Bekend zijn voornamelijk de Ardèche en de Dordogne.

Vakantiehuis Provence

Provence - Lavendel, rust en kerktorens

De Provence, met een mediterraan landschap van wijgaarden, bergen, lavendelvelden en de kleurrijke Côte d’Azur, ligt ten oosten van de Rhône. De Franse Riviéra, oftewel de Côte d’Azur, vormt de kustlijn van de Provence. Met de azuurblauwe Middellandse Zee en de warme is het enkel genieten. Bezoek onder andere het mondaine Saint Tropéz of het wereldberoemde Cannes.

Vakantiehuis Aquitaine

Aquitaine - Zuid-Atlantische kust en wijnen

In het zuidwesten van Frankrijk ligt de Aquitaine met onder andere de bekende plaats Biarritz en de Pyreneeën. De stranden van de Aquitaine zijn bij uitstek geschikt voor surfen maar bieden uiteraard ook meer dan genoeg mogelijkheden om te genieten van de zon. In het zuiden van de Aquitaine liggen de Pyrenëen, een gebergte dat aan Spanje grenst en gekenmerkt wordt door een wisselend, avontuurlijk landschap. De Dordogne maakt deel uit van de Aquitaine en grenst in het zuidoosten aan de Pyreneeën. De regio Dordogne wordt gekenmerkt door prachtige natuur, kastelen en landhuizen, rivieren en glooiende heuvels.